loader

Warmtescan

Warmtelekkage’s meten? Ook hiervoor heeft AlfaDrone de materialen en kennis in huis! Voor deze pilot zijn we naar buiten gegaan om de Onderstaandestaande meting uit te voeren. Hier op is goed te zien wat de (gratis) warmte van de zon kan betekenen voor je bedrijfspand of woning. Ook illustreert deze afbeelding duidelijk waar het pand warmte ‘lekt’ en op welke verdieping niet of nauwelijks gestookt wordt. Een breed scala van metingen vanuit de grond en lucht zijn op aanvraag mogelijk!

Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Luchtkwaliteitmeting
Met een speciaal ontwikkeld concept zijn wij in staat om verschillende emissievormen in kaart te brengen. Op verzoek worden luchtbestanddelen vanaf een bepaalde locatie (de bron) en op een bepaalde tijd gemeten. Een voorbeeld hiervan is het meten van de hoeveelheid ammoniak (NH3) in de lucht.
Voorafgaand aan de meting wordt de meetlocatie bepaald door de windrichting en de hoogte. Ook de hoogte van de bron van de uitstoot speelt hierbij een belangrijke rol.
De drone registreert de geo-locatie, de hoogte en de tijd. Het meetapparaat registreert het luchtbestanddeel (per minuut een meting gedurende een kwartier) en de tijd. Door beide gegevens aan elkaar te koppelen is bekend op welke locatie en welke tijd een luchtbestanddeel gedurende een aantal malen is gemeten. Een meetrapport wordt opgesteld waarbij het luchtbestanddeel normaliter wordt uitgedrukt in ppm. (parts per million).

Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Copyright 2020 - Alle rechten voorbehouden - Alfadrone.nl